Svečano otvaranje „Prvenstva Vojvodine 2021“

U okviru ciklusa 13. sportske olimpijade radnika Vojvodine, Savez Sport za sve Vojvodine realizuje sportsku manifestaciju „Prvenstvo Vojvodine 2021“ u saradnji sa Opštinom Ada – domaćinom 13. SORV, uz pomoć i podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta otvorio je u Molu, u Osnovnoj školi „Novak Radonić“, sportsku manifestaciju i istako da je zadovoljan organizacijom ove sportske manifestacije, kada je u pitanju infrastruktura i uslovi za realizaciju sportskih takmičenja u okviru pokrajinskog prvenstva.

Predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki istakao je da je velika čast biti u ulozi domaćina ove značajne sportske manifestacije, a svim takmičarima je poželeo borbu bez povreda i dobre rezultate.

Sportska takmičenja u okviru „Prvenstva Vojvodine 2021“ održaće se u Adi, Molu i Senti, u periodu od 7. do 29. avgusta 2021. godine, u 19 sportskih disciplina u muškoj i 10 sportskih disliplina u ženskoj konkurenciji sa više od 1200 sportista.

Naše Udruženje u prvom danu takmičenja, započelo je sa disciplinom basket 3×3 žene i zauzelo je drugo mesto. Ostalil sportisti takmičiti će se još u nekoliko disciplina, basket 3×3 u muškoj konkurenciji, bič volej, atletika, kuglanje i boćanje.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i Goran Milić, predsednik Olimpijskog komiteta za organizaciju 13. SORV, prof. dr Milena Mikalački, predsednica Saveza Sport za sve Vojvodine, predstvavnici sportskog i pripremnog odbora ovogodišnje manifestacije, prestavnici regija i takmičari.