PETI FESTIVAL Sporta za sve Vojvodine – Fizička aktivnost je posebno značajna tokom pandemije

FESTIVAL „Sport za sve“, peti po redu, održan je ove godine od 28. septembra do 4. oktobra, a sve uz propisane mere zaštite od koronavirusa, a u nekoliko vojvodjanskih opština u organizaciji Saveza Sporta za sve Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Asocijacije sporta za sve Srbije.

Više od 600 rekreativaca svih uzrasta, od pionira do penzionera iz 16 organizacija, vežbalo je na otvorenom u Novom Sadu, Senti, Subotici, Somboru, Vrbasu, Rumi, Irigu i Temerinu uz slogan „Budi aktivan, budi zdrav“.

Udruženje za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave je kroz edukaciju i sportsko-rekreativni program, učestvovalo na završnoj manifestaciji održanoj 04. oktobra 2020. godine na fruškogorskom izletištu Letenka. U amfiteatru na otvorenom, upriličena je tribina sa raznim temama: „Pandemija i mentalno zdravlje“, „Ostani kod kuće i budi aktivan“, kojoj su doprineli stručnjaci Snežana Vujanović, psiholog (Zavod), Marina Vukotić, Branislav Dmitrović (Asocijacija) i Branko Vujović, predsednik Asocijacije.

Kroz rekreativnu šetnju do manastira Bešenovo i Bešenovačkog jezera, svi učesnici, sportisti rekreativci, obeležili su i Svetski dan pešačenja, koji se 29 godina unazad realizuje u organizaciji TAFISE.

U poslepodnevnim časovima, dodelom diploma i sertifikata, uz parolu „Budi aktivan, budi zdrav“ zatvoren je PETI festival Sporta za sve Vojvodine!