6. festival Sporta za sve Vojvodine

„BUDI AKTIVAN, BUDI ZDRAV“
parola je s kojom smo obeležili ovogodišnji, 6. festival Sporta za sve Vojvodine

Da smo svi zajedno aktivni potvrdjuju brojni sportsko-rekrativni programi koji su u okviru festivala realizovani u nedelji (31.05.-05.06.2021.) širom AP Vojvodine.

Isti su bili i sjajan uvod u prelepu završnu manifestaciju 6. festivala Sporta za sve Vojvodine koja je održana 6. juna 2021. godine na Fruškoj Gori – Letenka, a naše Udruženje uzelo je učešće i na ovoj manifestaciji.

Kompletan program vojvodjanskog festivala sporta za sve realizovan je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, uz pomoć i podršku 22 organizacije sporta za sve-članice Saveza iz 12 gradova/opština AP Vojvodine.

Završna manifestacija 6. festivala sporta za sve Vojvodine, čiji je osnovni cilj promocija zdravih stilova života i važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću radi očuvanja i poboljšanja zdravlja, okupila je oko 400 učesnika svih uzrasnih kategorija, od najmladjih do najstarijih, dok se u programe sporta za sve uključilo oko 800 sportista rekreativaca.

Za sjajne uslove na izletištu Letenka, pobrinuo se POKRAJINSKI ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA, pouzdan partner Saveza Sport za sve Vojvodine u brojnim programskim aktivnostima.

Punu podršku u organizaciji završne manifestacije i obeležavanju medjunarodnih programa „MOVE Njeek“ i „European mile“ pružila je Asocijacija Sport za sve Srbije-Association Sport for all Serbia, nadležni nacionalni sportski savez zadužen za oblast sportske rekreacije i sporta u firmama.

Uspešnu realizaciju festivala pomogli su i Sportski Savez Vojvodine, Školica Sporta OLEE, studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada, novosadska kompanija Minaljua, organizacija Super Kamp i studio Studio Berar.

BUDIMO AKTIVNI, BUDIMO ZDRAVI!!!