Uspešno realizovana centralna manifestacija 8. festivala Sporta za sve Vojvodine

Savez Sport za sve Vojvodine kao nadležni pokrajinski savez za oblast sportske rekreacije i sporta u firmama, u okviru svoje programske orijentacije tradicionalno realizuje festival Sporta za sve Vojvodine, u saradnji sa partnerskim organizacijma i svojim članicama a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Nakon uspešno održanog Edukativnog programa ovogodišnjeg festivala (Fruška gora, Letenka, 09.09.) Savez Sport za sve Vojvodine realizovao je centralnu sportsko – rekreativnu manifestaciju 8. festivala Sporta za sve Vojvodine.

Festival je realizovan u subotu, 16. septembra u Novom Sadu, na gradskoj plaži Štrand, u saradnji sa organizacijama iz sistema članstva Saveza i sportskim stručnjacima koji su koordinirali programske aktivnosti.

Pod sloganom „Budi aktivan, budi zdrav“ festival je obeležen bogatim sportsko – rekreativnim programom namenjenom svim socio – uzrasnim kategorijama – deci, odraslima i osobama treće životne dobi a učešće na festivalu bilo je besplatno.

Svečano otvaranje 8. festivala Sporta za sve Vojvodine upriličeno je na centralnom platou, gde se prisutnima obratila predsednica Saveza Prof. dr Milena Mikalački, poželevši dobrodošlicu svim predstavnicima organizacija sporta za sve i sporta u firmama sa teritorije AP Vojvodine – članicama Saveza kao i svim ljubiteljima sportske rekreacije – gradjanima koji su se uključili u program ovogodišnjeg festivala.

U nastavku programa, deca su se, prateći posebne “mape“ uključila u 12 super zabavnih stanica Super Mario, „Angry birds“, „Cornhole“, Konzerve, Prstenovi, Leteći disk, Laso, Eko, Laser, Školica, Lijana i Put oko Evrope, a nakon prolaska i čekiranja istih, na centralnom platou dodeljena im je diploma Saveza za aktivno učešće na festivalu. 

Realizacijom Eko stanice za decu, interesantnom igrom razvrstavanja otpada i obeležavanjem prostora širom Štranda materijalima „Sport bez otpada“, Savez Sport za sve Vojvodine podržao je aktivnosti u okviru evropskog projekta „Sport without waste“ koji realizuje Asocijacija Sport za sve Srbije.

Na zelenim površinama realizovan je program za odrasle i osobe treće životne dobi, a od disciplina su bile pikado, šah, bekgemon, streličarstvo, badminton i stoni tenis. Navedene aktivnosti obeležilo je prelepo druženje najstarijih sugradjana a promovisan je i projekat „Stop samoći“ u organizaciji Udruženja gradjana „Asistent“ iz Novog Sada.

Naše Udruženje sa svojim predstavnicima i najmladjim članovima uzelo je učešće i na završnoj manifestaciji 8. Festivala Sporta za sve Vojvodine i svi članovi su uživali u prelepom danu na novosadskoj plaži Štrand.