Uspešno realizovan edukativni program Osmog Festivala sporta za sve Vojvodine

Udruženje za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave u skladu sa posebnim programom za 2023. godinu, dana, 09.09.2023. godine na Fruškoj gori, u Omladinskom naselju “Letenka”, Savez Sport za sve Vojvodine realizovao je Edukativni program Osmog Festivala sporta za sve Vojvodine.

Edukativni program realizovan je u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicine sporta i organizacijama iz sistema članstva Saveza a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine, prisutnima se obratila generalni sekretar Olivera Jovanović, istakavši značaj realizacije festivala, posebno kada je u pitanju program edukacije sportskih stručnjaka u oblasti sporta za sve, sa kojim Savez tradicionalno počinje godišnji festival.

Prelep ambijent amfiteatra na otvorenom i aktuelne teme:

– “Prirodni selfness kao inovativan sportsko – rekreativni koncept” (Prof. dr Bojana Kovačević Berleković, Visoka poslovna škola strukovnih studija Novi Sad)

– “Nordijsko hodanje” – Prof. dr Nebojša Čokorilo, Fakultet za sport “Univerzitet Union –Nikola Tesla” Beograd

– “Aktivnosti u prirodi uz očuvanje životne sredine” – Erazmus+ projekat Sport without waste – Marija Ugrica, saradnik za međunarodnu saradnju i projekte.

Asocijacija sport za sve Srbije okupile su veliki broj predstavnika organizacija iz oblasti sporta za sve i sporta u firmama kao i sportskih stručnjaka sa dozvolom za rad u oblasti sporta za sve.

Po završetku edukacije, stručnjaci Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta vršili su merenje telesne kompozicije svim zainteresovanim učesnicima nakon čega je usledila rekreativna šetnja po Fruškoj gori.

Učešćem u programu, sportski stručnjaci ostvarili su sate edukacije neophodne za obnovu važnosti dozvole za rad u oblasti sporta za sve a svim učesnicima Savez Sport za sve Vojvodine uručio je odgovarajuće sertifikate.

U ime Saveza Sport za sve Vojvodine, sertifikate su dodeljivali Prof. dr Milena Mikalački – predsednica, Milorad Perišić – potpredsednik i Olivera Jovanović – generalni sekretar dok se u ime Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta prisutnima obratio i dodelio deo sertifikata gospodin Danijel Župić, direktor Zavoda.