Prezentacija 12. sportske olimpijade radnika Vojvodine

Novi Sad, 03. oktobar 2019. godine – Povodom otvaranja Sajma lova, ribolova, sporta i turizma – „LORIST” 2019. predsednica Udruženja za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave, Ivana Jović, Mane Mirković, potpredsednik, Marko Adamović, sekretar kao i članovi Udruženja, prisustovali su prezentaciji 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine – rekreaciji zaposlenih u firmama i kompanijama na štandu Pokrajinske vlade, a u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Saveza Sport za sve Vojvodine i Fakulteta za sport i turizam – TIMS-a.

Olivera Jovanović, sekretar Saveza Sport za sve Vojvodine u svojoj iscrpnoj prezentaciji Sportske olimpijade iznela je i rezultate istraživačkog projekta 12. SORV koja je održana u junu mesecu ove godine u opštinama Bečej i Novi Bečej, na kojoj je u 19 sportskih disciplina, od kojih su 19 za muškarce i 12 za žene, učestvovalo oko 2000 radnika sportista iz više od 150 firmi iz 31 lokalne samouprave AP Vojvodine.

Nakon prezentacije, uručena su prizanja ustanovama za doprinos razvoja sporta za sve u APV. Priznanja su dobili: Asocijacija sporta za sve Srbije čiji je predsednik, naš član, Branko Vujović, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta i Sportski savez Vojvodine. Takođe, prvog dana Sajma sporta promovisani su i najbolji rezultati sportista iz AP Vojvodine i ovogodišnji stipendisti Pokrajine.