Let fest 2019

Udruženje za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave učestvovalo je u Sutomoru od 18. do 22. septembra 2019. godine na 29. Otvorenom Međunardnom Letnjem festivalu Sporta za sve, koji zajednički organizuju Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski Savez sportske rekreacije „Sport za sve“.

Na svečanom otvaranju Let festa – Sutomore 2019, uz bogat kulturno-umetnički program, učesnike su pozdravili u ime opštine Bar savetnik u Sekretarijatu za sport, kulturu i mlade Stevo Nikočević, proslavljeni Jugoslovenski reprezentativac u rukometu, a u ime organizatora predsednici Gligorije Vojinović i Branko Vujović, koji su zajednički otvorili festival.

Pored rekreativaca – zemalja organizatora Let festa u programskom sadržaju učestvovale su 34 ekipe, među kojima su se našli i rekreativci iz Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Bugarske i Rumunije. Sportsko-rekreativna takmičenja su se odvijala u 14 sportskih disciplina, svrstanih po kategorijama do i preko 40 godina sa uključenjem oba pola.

Naše Udruženje ostvarilo je zavidne rezultate na ovom Festivalu i uspešno promovisalo rekreativni sport. Članovi Udruženja osvojili su sledeće rezultate:

-40 40+
narodni višeboj Dragan Tadić

3. mesto

basket žene 1. mesto
odbojka na pesku 6. mesto narodni višeboj Biljana Čakan

2. mesto

vodeni triatlon Mane Mirković

7. mesto

vodeni triatlon Biljana Čakan

2. mesto

odbojka na pesku 3. mesto
basket muškarci 4. mesto
odbojka 4. mesto

 

pikado žene (1. mesto), streličarstvo žene – Biljana Čakan (1. mesto), badminton (3. mesto), šah (4. mesto), stoni tenis (5. mesto), streljaštvo (7. mesto).

 

Majstori rekreacije sa najviše osvojenih bodova i učešća preko 6 disciplina su:

Ivana Jović, Dragan Tadić i Biljana Čakan.

 

Let fest je ostvario učešće ciljnih grupa u implementaciji programa Sporta za sve, jer su se na okupu susrele sportske organizacije i društva kojima je u programskom konceptu sportska rekreacija, predstavnici lokalnih samouprava koje su potpora uključenja širokog kruga građana u programe vežbanja kao i firme i kompanije koje se brinu za očuvanje i unapređenje zdravlja svojih zaposlenih.