Otvoren jubilarni 30. LET FEST u Budvi

Let fest Budva 2021

Udruženje za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave uz prelepo druženje i kvalitetan sportsko-rekreativni program nastupilo je na jubilarnom 30. LET FESTu SPORTA ZA SVE – Budva 2021. u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije i Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“

koji su realizovali LET FEST poštujući aktuelne mere Vlade Republike Crne Gore radi suzbijanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

LET FEST 2021 je okupio preko 400 učesnika iz 6 zemalja – Poljska, Rumunija, Bugarska, Severna Makedonija, Srbija i Crna Gora koji su se takmičili u 15 sportskih disciplina (mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, tenis, nogo tenis, streljaštvo, steličarstvo, pikado, badminton, šah, nadvlačenje konopca, vodeni triatlon i narodni višeboj).

Takođe, sportisti su se oprobali u novim sportsko-rekreativnim igrama, održali i/ili unapredili svoju kondiciju svakodnevnim fitnes programom uz Sanju Kočić, jutarnje vežbanje, aerobik, akvarobik, učestvovali u promociji (SUP ChallengePetanqueBaggo) i edukativni program – rekreativno savetovalište, test procene fitnes statusa (BMI) i anketno istraživanje o životnim navikama koje je sprovedeno kod preko 150 učesnika u saradnji sa kolegama iz Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta.

Festival je propratio i Musa Lami, generalni sekretar Evropske federacije kompanijskog sporta, kao i Vasilije Lalošević, direktor Uprave za sport i mlade Crne Gore.

Branko Vujović, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije i Gligorije Vojinović, predsednik Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ uručili su specijalne plakete za 30 godina učešća i doprinosa realizaciji festivala: Savez sport za sve Vojvodine, Asocijacija Sport za sve Valjevo, Gradski savez „Sport za sve“ Subotica, Sportski savez „Novi Pazar“, Opština Zvečan, Uprava za sport i mlade Crne Gore, Pivara „Trebjesa“ Nikšić, Rudnik uglja a.d. Pljevlja, Plantaže 13. Jul Podgorica, Dragan Ćurlinov – Gevgelija, S. Makedonija, prof. dr Dušan Mitić – Beograd, Petar Đurđević – Kladovo, Dragan Ćirić – Beograd, Dejan Marsenić – Beograd, nakon čega su tradicionalno i otvorili 30. Letnji festival sporta za sve u predivnom ambijentu Hotela „Slovenska plaža“ u Budvi.

Na ceremoniji svečanog otvaranja LET FESTA, koji je održan na bazenu „Rondo“, premijerno je prikazan promotivni mini film kao osvrt na proteklih 30. godina realizacije programa letnjih festivala. Predsednik Vujović, poželeo je dobro druženje kroz sportsko-rekreativne aktivnosti i da u ovom vremenu zdravstvene pandemije budemo odgovorni prema sebi i drugima.

Tradicionalni 30. LET FEST SPORTA ZA SVE započeo je sjajnim druženjem, uspešnom saradnjom, ličnim i ekipnim uspesima, dok su članovi Udruženja za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave, zajedno sa kolegama iz Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta nastupali u prvom takmičarskom danu u mnogim disciplinama i plasirali se u dalji nastavak takmičenja.